25 martie 2023

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”

Bine ați venit pe pagina muzeului !

15 IANUARIE, ZIUA NAȚIONALĂ A CULTURII

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău și în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova și Institutul de Filologie Română „Bogdan P.-Hasdeu” din cadrul Universității de Stat din Moldova organizează colocviul cu tema

UN EMINESCU AL GENERAȚIEI MELE:

140 DE ANI DE LA DEBUTUL EDITORIAL

Colocviul este dedicat celor 173 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, împlinirii a 140 de ani de la publicarea poemului „Luceafărul”, a poeziei „Doina”, debutului editorial cu volumul „Poesii”, precum și altor momente memorabile din creația poetului și ale culturii române în general. Fiecare generație are un fel apare de a-l citi pe Eminescu, un mod specific de raportare atât la opera lui, cât și la importanța  scriitorului. Colocviul va întruni scriitori, cercetători și oameni de cultură din diferite generații de pe ambele maluri ale Prutului.

Evenimentul se va desfășura duminică, 15 ianuarie 2023, ora 13.30, la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” (str. Alexei Mateevici, nr. 79), în Sala galbenă.