29 martie 2024

Muzeul Național al Literaturii Române, Chișinău

Bine ați venit pe pagina muzeului !

Vernisarea expoziției de (c)arte „Paul Goma, din «calidorul» posterității. 85 de ani de la nașterea scriitorului”

În 2 octombrie 2020, la ora 15.00, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, organizează vernisarea expoziției de (c)arte și colocviul Paul Goma, din „calidorul” posterității. 85 de ani de la nașterea scriitorului.

Vor participa: Arcadie Suceveanu, scriitor, președintele Uniunii Scriitorilor din Moldova; Vladimir Beșleagă, scriitor; dr. hab. Nina Corcinschi, scriitoare, directorul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”; dr. hab. Andrei Țurcanu, scriitor; dr. hab. Aliona Grati, scriitoare; Gheorghe Erizanu, scriitor, directorul Editurii Cartier; Emilian Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii Cartier; Val Butnaru, scriitor, jurnalist; dr. hab. Maria Șleahtițchi, scriitoare, directorul Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, și alți.

Expoziția conține cărți și fotografii ale scriitorului de la Mana, Orhei, aflate în fondurile Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de la Chișinău, inclusiv expoziția realizată de Mariana Sipoș, cu sprijinul Muzeului Național al Literaturii Române din București, și vernisată în 2017, la împlinirea a 40 de ani de la „Mișcarea Goma”, alte materiale inedite.

Curatorii expoziției: Vasile și Tamara Malanețchi.

Evenimentul va avea loc în Sala cu cămin a Casei Scriitorilor (str. 31 August 1989, nr. 98) și va fi difuzat live pe pagina de Facebook a muzeului.

În condițiile pandemiei, numărul invitaților la eveniment este limitat, iar persoanele prezente vor respecta măsurile de protecție sanitară.

În imagine: Paul Goma în octombrie 1978, în vizită în SUA. Arhiva Filip Goma.