25 martie 2023

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”

Bine ați venit pe pagina muzeului !

Vernisarea on-line a expoziției „Scriitori din cronica Unirii: Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu”

În preajma zilei unirii Basarabiei cu România, pe 26 martie, la ora 15.00, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” vernisează on-line expoziția Scriitori din cronica Unirii: Vasile Alecsandri și Mihail Kogălniceanu.

Vor prezenta: Vladimir Beșleagă, Margareta Curtescu, Vasile Malanețchi.

Moderatoare: Maria Șleahtițchi.

Expoziția este gândită ca o evocare a unor etape din istoria unirii neamului și un omagiu adus celor doi scriitori care au avut o contribuție esențială la Unirea Principatelor din 1859: Vasile Alecsandri, de la a cărui naștere, pe 21 iulie, se împlinesc 200 de ani, și Mihail Kogălniceanu, de la a cărui trecere în neființă, pe 1 iulie, se împlinesc 130 de ani.

Dată fiind situația epidemiologică în care ne aflăm și necesitatea luării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, vernisarea expoziției va avea loc fără public și va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”: https://www.facebook.com/muzeuldeliteraturachisinau.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitatori în perioada 27 martie – 1 iulie 2021 , în sala „Gheorghe Cincilei” a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” (str. 31 August 1989, nr. 98, etaj 2).

Curatorul expoziției: Vasile Malanețchi.