3 februarie 2023

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”

Bine ați venit pe pagina muzeului !

ZIUA MONDIALĂ A POEZIEI la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”

Cu prilejul Zilei Mondiale a Poeziei, pe 21 martie, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” organizează două activități cu și despre poeți și poezie.

La ora 12.00, va avea loc dialogul Colecții muzeale de poezie: Mihai Ursachi, la care vor participa: Maria Șleahtițchi, dr. hab. conf. univ., scriitoare (Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”) și Mircea A. Diaconu, dr. prof., critic literar (Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”).

Începând cu ora 13.00, se va desfășura un recital cu poeții: Virgil Botnaru, Dumitru Crudu, Margareta Curtescu, Maria-Paula Erizanu, Emilian Galaicu-Păun, Oxana Gherman, Nicolae Leahu.

Dată fiind situația epidemiologică în care ne aflăm și necesitatea luării măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, activitățile vor avea loc on-line și vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”: https://www.facebook.com/muzeuldeliteraturachisinau.